Το 2ο Π.Π. Γ/σιο έμαθε τη χρήση των wikis.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ  2ου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Υπεύθυνες: Η Θεολόγος του Σχολείου,  Dr Σμαράγδα Μ. Φαρίδου, ΠΕ01, ΠΕ02  και η Συνεργάτις του ΔΚΕΕ, Dr Ιωάννα Κομηνού, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ15.
Οι μαθητές του Γ1 αφού παρακολούθησαν μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων και κατέθεσαν άριστες ομαδικές εργασίες πάνω σε σύγχρονα θεολογικά θέματα, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, παρέλαβαν τις επίσημες Βεβαιώσεις τους, σήμερα 12 -06 -2012.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΔΚΕΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΑ.





Οι μαθητές έμαθαν,  προτού ξεκινήσουν τα μαθήματα, για τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ενώ είδαν και ένα βίντεο για το πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση των wikis μέσα στην τάξη. Οι μαθητές έμπαιναν καθημερινά στην πλατφόρμα του moodle, για να ενημερώνονται για την καινούρια δράση τους.


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Γ1΄

Στην α΄ ενότητα οι μαθητές ήρθαν σε επαφή και αλληλοεπίδραση. Παρακολούθησαν ένα video-παρουσίαση για τη δημιουργία ενός wiki με τη χρήση του PBworks, ακολούθησαν τις οδηγίες και κατασκεύασαν ο καθένας το δικό του wiki. Στο φόρουμ που τους δόθηκε ανήρτησαν τον σύνδεσμο που οδηγεί στο wiki που δημιούργησαν και εξήγησαν πώς θα αξιοποιήσουν το wiki τους για να κάνουν τις εργασίες τους στο μάθημα. Στη συνέχεια σχολίασαν από ένα wiki άλλου συμμαθητή τους και επέλεξαν το καλύτερο. Μέσα από την ατομική αυτή εργασία, κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να εκφραστεί ατομικά, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε σταδιακά να αναπτύξει σχέσεις με τους άλλους μαθητές, σχολιάζοντας/αξιολογώντας τις εργασίες τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: