Όμιλος Παλαιογραφίας –Ψηφιοποίησης Χειρογράφων. Απονομή βεβαιώσεων. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Υπεύθυνη του Ομίλου: Σμαράγδα Φαρίδου, Διδάκτωρ Θεολογίας, κλασική Φιλόλογος.



Γενικοί επόπτες: α) Γεώργιος Μαρτζέλος, Διευθυντής του ΠΙΠΜ και καθηγητής ΑΠΘ και β) Αλεξάνδρα Μάρα, Διευθύντρια του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Στις 24 Μαΐου 2012, ημέρα Πέμπτη, σε μια σεμνή τελετή στο Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών πραγματοποιήθηκε η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων του Ομίλου Παλαιογραφίας –Ψηφιοποίησης Χειρογράφων που λειτούργησε για πρώτη χρονιά πειραματικά στο Σχολείο μας, κατά το σχολικό έτος 2011 -2012, υπό την εποπτεία της θεολόγου του Σχολείου μας Δρ. Σμαράγδας Φαρίδου, σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Αρχείου μικροταινιών και διαφανειών του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, Άννα Λυσικάτου.

Η κ. Άννα Λυσικάτου με άψογο επαγγελματισμό, άριστη επιστημονική κατάρτιση και εξαίρετη παιδαγωγική προσέγγιση μύησε τους μικρούς μαθητές στην τεχνική της ψηφιοποίησης χειρογράφων και στον ρόλο της τεχνολογίας στην υπηρεσία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Στον Όμιλο μετείχαν μαθητές του Γ2΄ τμήματος του Σχολείου μας.

Η απονομή των βεβαιώσεων στους μαθητές έγινε από τον Διευθυντή του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και διακεκριμένο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Μαρτζέλο μαζί με τη Διευθύντρια του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου και συνεργαζόμενο μέλος του Ομίλου, Αλεξάνδρα Μάρα.
Η επιτυχία της λειτουργίας του Ομίλου αυτού συνέβαλε στην απόφαση της ένταξής του σε ένα διευρυμένο Όμιλο κατά την επόμενη σχολική χρονιά, τον οποίο σκοπεύει να οργανώσει η θεολόγος του Σχολείου Σμαράγδα Φαρίδου (ThD, ΠΕ01 & ΠΕ02), με θέμα Τεχνολογία και Πληροφορική στη Θεολογία (ΤΠΘ), όπου, σε συνεργασία και με το Διορθόδοξο Κέντρο και με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, οι μαθητές –μέλη θα εξοικειωθούν με διάφορα νέα μέσα δικτυακής και ψηφιακής τεχνολογίας εφαρμόζοντάς τα στην έρευνα σύγχρονων θεολογικών ζητημάτων.

Κατά την απονομή των βεβαιώσεων μίλησαν για τα άριστα αποτελέσματα της συνεργασίας ο Διευθυντής του Ιδρύματος, κ. Μαρτζέλος, από πλευράς ΠΙΠΜ και η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Μάρα, από πλευράς ΠΠΓ. Τέλος, οι μαθητές επέδωσαν στον κ. Μαρτζέλο το έντυπο στο οποίο συνέταξαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και ο κ Μαρτζέλος συνεχάρη τους μαθητές και όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: