ΘΕΟΛΟΓΙΑ -ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.

ΘΕΟΛΟΓΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.
Η Α΄ τάξη σχολικού έτους 2009 -2010, δηλαδή η φετινή Β΄ Γυμνασίου, εκπόνησε πρόγραμμα περιβαλλοντικής με θέμα:Θεολογία -Οικολογία, μία θεολογική απάντηση στο οικολογικό μας πρόβλημα με βάση τα Αγιογραφικά, Αγιοπατερικά και Λειτουργικά μας κείμενα".
 Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποίησε :
1) μία θεατρική παράσταση στις 29 Ιανουαρίου 2010, σε συνδυασμό με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, με θέμα: «Η φύση με τα επτά παιδιά της και ο κακός ρύπος», και 2) μια ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο Κ.Π.Ε. Αρναίας, όπου  παρακολούθησε ένα πρόγραμμα σχετικά με τη μέλισσα και το μέλι, τροφή βασιλισσών».
Η επίσκεψή των μαθητών της Α΄ τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου στο Κ.Π.Ε. Αρναίας δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της Χαλκιδικής. Σας παραθέτουμε απόσπασμα:
Γνώμη της Χαλκιδικής | Αδέσμευτη Πολιτική Εφημερίδα. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδίαση Mundo GR
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Οι Μαθητές της Α’ Τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν πρόσφατα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αρναία, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Μέλι τροφή βασιλισσών".
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που εκπονείται από την Α’ τάξη του Γυμνασίου, με θέμα: "ΘΕΟΛΟΓΙΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: ΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ", με υπεύθυνες καθηγήτριες τη Θεολόγο Σμαράγδα Φαρίδου ως συντονίστρια και την καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας Χριστίνα Γιαννακούλα, ως συνεργάτιδα.
Την Περιβαλλοντική Ομάδα υποδέχτηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος, ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές και τους συνεχάρη για την αξιόλογη προσπάθειά τους
Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 29 Μάρτιος 2010 06:49 )

Πρώτος σταθμός μας το Κ.Π. Ε. Αρναίας.
Στο σαλόνι  του Κέντρου
μας προσφέρθηκε πρωινό.
Ξεκουραστήκαμε λίγο από το ταξίδι,
προτού περάσουμε
στην αίθουσα προβολών.

Στην Αίθουσα προβολών οι υπεύθυνοι του Κ.Π.Ε. Αρναίας
κ. Ευαγγελία και κ. Δημήτρης, όπως μας συστήθηκαν, μας
μίλησαν για τη μέλισσα και το μέλι, τροφή βασιλισσών.
Μάθαμε για την κοινωνία των μελισσών,
τη βασίλισσα, τις εργάτριες, τους κηφήνες,
τα προϊόντα των μελισσών, το κερί, την πρόπολη, το μέλι.
Στο τέλος η εντύπωση που μας έμεινε ήταν το Ψαλμικό
«Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας».


Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Στεφάνου είναι τρίκλιτη βασιλική. 

Ό Ναός κτίστηκε το 1812. Κάηκε σχεδόν ολόκληρος, όπως και το χωριό, κατά την Επανάσταση του 1821. Οι κάτοικοι της Λιαρίγκοβης, όπως λεγόταν η Αρναία, ξαναέκτισαν την Εκκλησία τους, κάνοντάς της ένα περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: