ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ.

Στις 30 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.30 - 19.30, το Σχολείο μας πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και της επικείμενης εορτής της Μητέρας, στς 2 Φεβρουαρίου, κατά το Ορθόδοξο τυπικό.
Θέμα της εκδήλωσης: "Ευγνωμοσύνη στο Δάσκαλο".
Η εκδήλωση είχε πλήρη επιτυχία, γεγονός που οφείλεται στη συνδρομή, συμπαράσταση και άψογη συνεργασία μας με το Σύλλογο Γονέων. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους  Γονείς γενικά και ειδικότερα το Σύλλογο Γονέων του 2ου ΠΠΓ Θεσσαλονίκης για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ασφαλώς ευχαριστούμε και τους  εκλεκτούς καλεσμένους - εισηγητές, κύριο Ρεράκη, καθηγητή της Θεολογικής Α.Π.Θ. , τη Σχολική Σύμβουλο, κα Λευκοπούλου Σουλτάνα και  τη Φοιτήτρια Μαθηματικής Σχολής ΑΠΘ. κα. Μαρία - Ειρήνη Πεγιά.
Ιδιαίτερη  υπήρξε η κατανυκτική ατμόσφαιρα που μας πρόσφερε η ευγενής συμμετοχή του Διεθνούς φήμης Βυζαντινού χορού  "το Ηδύμελον" , με τους ύμνους που μας έψαλαν.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «Η∆ΥΜΕΛΟΝ»

Χορωδιακό φωνητικό σύνολο, με έντονη δράση στην παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική τα τελευταία 10 χρόνια. Πιστός στη µακραίωνη πατρώα παράδοση, στοχεύει στη µελέτη, διάσωση και διάδοση του αυθεντικού - παραδοσιακού µέλους στα διάφορα µήκη και πλάτη της υφηλίου. Τα µέλη του, µαθητές των σπουδαιότερων µουσικοδιδασκάλων της νεότερης Ελλάδας, αναδεικνύουν µε ξεχωριστό ύφος και ηχόχρωµα, το µεγαλείο της φωνητικής µουσικής.
Έχει κυκλοφορήσει δύο ψηφιακούς δίσκους (cd’s) με τίτλους «Σήμερον έρχετ’ ο Χριστός» με κάλαντα του Αγίου Λαζάρου και «Ιερά μονοπάτια - Ψυχή μου Ψυχή μου» με ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Έχει συνεργαστεί με  πρωτοψάλτες της χώρας μας, με καλλιτέχνες καθώς και χορωδίες, εντός και εκτός συνόρων. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε φεστιβάλ, συναυλιακούς και λατρευτικούς χώρους. Είχε την παραγωγή σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο « Ιερά Μονοπάτια» για την ΕΤ3 την περίοδο 2008 - 2010. Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Χοράρχης είναι ο Ιωάννης Τσάμης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 
2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014,  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 
2ΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ Γ/ΣΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 30, ώρα 17.30 – 19.30,
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ (2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ),
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

 « ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ»

17.30 - 17.50:  ΨΑΛΛΕΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΤΟ ΗΔΥΜΕΛΟΝ:
ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΒΑΡΥ ΚΡΑΤΗΜΑ-ΤΕΡΙΡΕΜ.
ΧΟΡΑΡΧΗΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΗΣ.


Χαιρετισμός από τη  Διευθύντρια του Σχολείου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΑΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:
1.       ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕΡΑΚΗΣ, Καθηγητής Παιδαγωγικής, Χριστιανικής Παιδαγωγικής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ:
18.00 18.30: "Οι διαπροσωπικές σχέσεις διδασκόντων και διδασκομένων κατά τους Τρεις Ιεράρχες" Ακολουθεί συζήτηση με το ακροατήριο.2.       ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΥ, Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών:
18.35 – 18.45: Τί θαυμάσαμε στην Εξαήμερο του Μ. Βασιλείου».


ΠΟΙΗΜΑ ΚΩΣΤΗ  ΠΑΛΑΜΑ, ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ.
Απαγγέλλει Θεόδωρος Σπυρίδης, Β2

3.       ΜΑΡΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΓΙΑ, Φοιτήτρια Μαθηματικής Σχολής ΑΠΘ, 
18.45- 18.55: «οι Τρεις Ιεράρχες και η σχέση τους με την επιστήμη».ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

4.       ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΦΑΡΙΔΟΥ, Καθηγήτρια του Σχολείου:
19.00 – 19.10: «Αφιέρωμα στη Μητέρα».5.       Ακολουθεί παρουσίαση  από μαθήτριες του Σχολείου με θέμα:
19.10 – 19.30: «Οι Μητέρες των Τριών Ιεραρχών».
(Αναστασία Δημητριάδου, Ιωάννα Καμπάνη, Ιφιγένεια Γιανναντίδου, Αθηνά Κανδύλα, Μαργαρίτα Χανοπούλου)  και Απαγγελία από τη Δ/ντρια: Αλεξάνδρα Μάρα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ: Κων/νος Γκατζώνης και Αντώνης Μπακιρτζής, μαθητές.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Παύλος Στεφανίδης.(Γ2) / Υποδοχή- Πρόγραμμα: Πολυτίμη Παπίτσα (Α2)

Χορωδία του Σχολείου: Βασιλικού Κλειώ, Βαρβέρη Μαρίνα, Λιοτοπούλου Μαριλένα, Μαυρογιαννίδου Θεολογία, Ντελή Δέσποινα, Ντελή Μαρία, Παλαιοπούλου Ειρήνη, Οικονόμου Δήμητρα, Σπορίδης Μάριος, Χαρίση Βασιλική, Χονδρογιάννη Ελευθερία, Παγουλάτος Διαμαντής , Καμπάνη Ιωάννα και  Χατζηδημητρίου Ελένη.


  
Δείτε και http://www.katixitiko.gr/2014/02/03/timh-sto-daskalo / 

Δεν υπάρχουν σχόλια: