ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ.

Γέμισε η εκκλησία του Αγίου Φανουρίου με τις σημαίες των Σχολείων της περιοχής Κ. Τούμπας, που συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο στον εορτασμό της μεγάλης εορτής των Τριών Ιεραρχών, των Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας μας. Γεμάτο ήταν και το τραπέζι με τους άρτους και τις προσφορές της Αρτοκλασίας.




Το Σχολείο μας βεβαίως δεν μπορούσε παρά να παραβρίσκεται και αυτό στην λαμπρή εορτή. Τη σημαία κρατούσε η άριστη μαθήτρια της Τρίτης τάξης, μια από τους πολλούς αρίστους μαθητές που έχουμε, η Κατερίνα του Γ1΄.  Δίπλα της η Ρόζμαρη και ο Στράτος. Και όλα τα παιδιά του Σχολείου... Όλα με τάξη, προσοχή, σεβασμό! 

Την Αρτοκλασία προσέφερε και φέτος  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που πάντα φροντίζει για τα πάντα... (Ευχαριστούμε τους Γονείς).
Την ομιλία εκφώνησε η θεολόγος του Σχολείου Δρ Σμαράγδα Φαρίδου. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε την ανάγκη να είναι ο εκπαιδευτικός ολοκληρωμένη προσωπικότητα εν Χριστώ, ώστε να μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τους μαθητές του, κατά τρόπο εποικοδομητικό. 


Την σπουδαιότητα  του προσώπου του παιδαγωγού ως προτύπου, επισημαίνουν οι Τρεις Ιεράρχαι. Ο Μ. Βασίλειος θέλει να είναι ο δάσκαλος "αρχέτυπον βίου, νόμος έμψυχος, κανών αρετής". Στην ομιλία τονίστηκε επίσης η ανάγκη   μέριμνας για την αγωγή της ψυχής του ανθρώπου και μιας παιδείας συνθετικής που θα αποβλέπει στην εκπαίδευση του ανθρώπου ως όλου, ως προσώπου, ως εικόνας του Θεού, κάτι που πραγματικά απουσιάζει από τη σύγχρονη παιδεία.  


Τα παιδιά μας σήμερα απέδειξαν έμπρακτα πόσο πολύ τιμούν τις μεγάλες αυτές προσωπικότητες της Εκκλησίας μας, τους οδοδείκτες της αρετής, τους Τρεις Μεγίστους φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος.  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το επώνυμο των παιδιών;