Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010 – 2011 :  ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ .
ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 και ώρα 19.00, στο Δ΄ Αμφιθέατρο του Κτιρίου της Θεολογικής Σχολής. Επιστημονικός υπεύθυνος ο καθηγητής της Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής, κ. Ηρακλής Ρεράκης.  

Στην Ημερίδα , ανάμεσα στους βασικούς καλεσμένους ήταν η κ. Δέσπω Λιάλιου, Αντιπρύτανις Α.Π.Θ. και οι Δ/ντές κ. Άλκηστις Ζερβοπούλου (Β/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Θεσ/νίκης) και κ. Παύλος Μάτζιαρης (Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/νίκης).
Σύντομο χαιρετισμό -  κατόπιν παρακλήσεως του κ. Ρεράκη - απηύθυναν  και ο Δ/ντής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Θεόδουλος Ταπανίδης καθώς και ο Δ/ντής Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος.


Ως γνωστό, στη Θεολογική Σχολή-  και στα δύο τμήματά της: Θεολογίας και Ποιμαντικής ,  υπάρχει Τομέας Παιδαγωγικής και μάθημα Παιδαγωγικής, οι φοιτητές του οποίου οφείλουν να κάνουν Πρακτική Άσκηση σε Σχολεία, παρακολουθώντας τόσο τα διοικητικά θέματα, όσο και την καθαρά  διδακτική  λειτουργία σ’  αυτά.  Βασικοί παράγοντες για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης είναι και οι Διευθυντές των Σχολείων, οι θεολόγοι καθηγητές και οι φοιτητές, οι οποίοι και εκλήθησαν  στην Ημερίδα για να εκφράσουν τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες τους από την όλη αυτή παιδαγωγική – εκπαιδευτική διαδικασία.

Βασικός Ομιλητής της Ημερίδας ήταν και ο κ. Αντώνιος Κορωναίος, Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ., τμήματος Γεωλογίας, Ιδρυματικός Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης Α.Π.Θ., ο οποίος ιδιαιτέρως επαίνεσε την  όλη συμβολή του κ. Ρεράκη και της Θεολογικής εν γένει Σχολής για την πολυετή στήριξη και υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης.
Ως εκπρόσωπος των Δ/ντών των Σχολείων μίλησε η Δ/ντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ελένη Μούζουρα, ενώ βεβαίως παρευρίσκονταν και άλλοι Δ/ντές  συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων. Ανάμεσά τους ξεχώρισε με την παρέμβασή της, κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, η Δ/ντρια  του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κ. Αλεξάνδρα Μάρα, η οποία  τόνισε τη σημασία αυτής της Πρακτικής ασκήσεως όχι μόνο για τους ασκούμενους φοιτητές, αλλά και  για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, όπου και πραγματοποιείται η άσκηση.